Protez Diş Tedavi Seçenekleri 3 farklı bölümden oluşmaktadır. İmplantlar, Sabit köprüler ve Hareketli protezlerden oluşmaktadır.
İmplantlar
Dental implantlar çene kemiği içinde kökleri ve ağız içinde de görünen kısımlar olan gerçek dişlere benzemektedirler. İmplant tedavisine ihtiyacı olan hastaya diş hekimi tarafından kemik içine dental implant uygulanmaktadır. İmplant belli zaman sonunda kemiğe kaynar tutunur ve kemik içinde dişin kökü rolü oynarlar. Daha sonra diş hekimi bu yapay kökün üzerine kuronu yani dişin ağızda görünen kısmını uygular ki bu diş ağızdaki diğer dişler ile görünüm ve his olarak hemen hemen aynı biçimdedir.
Sabit köprüler
Sabit köprüler kendi içlerinde 4 gruba ayrılırlar bunlar ;
Sabit köprüler bir veya birden fazla diş eksikliklerinden meydana gelen boşlukları doldurmak için uygulanan tedavi yöntemlerinden birisidir. Sabit köprülerin yapıştırılmasıyla, simantasyonu ve yerlerinden tekrar çıkartılmaları sadece diş hekimleri tarafından yapılmaktadır.

Ağızda bulunan dişlerin sağlığını korumak ve normal bir ağız fonksiyonunu sağlayabilmek sabit köprü uygulamasının birincil nedenlerinden birisidir. Yüzünüzün doğal görünümünün korunmasına ve dudaklarınız ile yanaklarınızın desteklenmesine ve doldurulmasına yardımcı olmasıdır.
Hareketli protezler
Hareketli protezler kendi içlerinde 2 gruba ayrılırlar bunlar ;
Bir veya daha fazla diş üzerine yapılan kancalı protezler , çıtçıtlı protezler, teleskop potezler , fm protezler dir,
Bir diğeri ise ağızda hiç diş kalmamış ise damak diş protezlerdir.
Bu tip protezler hastaların istedikleri zaman çıkartıp temizlenmesi ve tekrar takabildikleri tip protezler biçimleridir. Hareketli protezler bazen metal alt yapı ile birbirine bağlı dişeti renginde plastik yapı üzerine yerleştirilen takım dişlerden oluşmasıdır. Ağızdaki kalan gerçek dişlere metal tutucu veya kroşeler ile tutunmasıdır. Bu protezlerin ve tutucuların birçok tipi mevcuttur. Bu yüzden hangi tip protezin size en uygun olduğuna diş hekiminiz karar vermesi gereklidir.